Ny version av Abitti utgiven, nya program finns med

En ny version av Abitti har getts ut. På examinandens pinne finns nya program med. Dessa kommer även att finnas med i Abitti 2. De nya programmen är:

  • Abicus (funktionsräknare som kan användas även i A-delen i matematikprovet)
  • Ketcher (ritprogram för strukturformler i kemi)
  • Draw.io (vektorbaserat ritprogram)
  • Mafy:s tabeller (formelsamling och tabeller för matematik, fysik och kemi)

Utöver detta har Schoolstores Nspire-tilläggsdel uppdaterats till den nyaste versionen och Casio ClassPad Manager uppdaterats till version 2.01.7601-2. Andra förändringar är bland annat specialtecken för italienska i provanvisningarna och förbättringar av vissa egenskaper som redan funnits i systemet. Alla de program som funnits med redan i tidigare versioner av Abitti finns även med i denna version, bland dessa även Otavas MAOL-digitabeller.

UPPDATERING 23.10.2024: De nya versionerna som nu ges ut (SERVER2442X och ABITTI2442X) är inte kompatibla med tidigare versioner. Vi beklalgar de felaktiga uppgifter som gavs i samband med publiceringen 22.10 om kompatibiliteten med de versioner som gavs ut i maj.

Läs mer om de nya versionerna: Förändringslogg (på finska)

Läs mer om de nya programmen: https://www.abitti.fi/blogi/2024/08/vi-kanner-redan-till-manga-av-abitti-2-applikationerna-en-testversion-publiceras-i-borjan-av-hosten/